Moeiteloos zingen
Individuele lessen
Individuele lessen zijn bedoeld voor amateurs als professionele zangers die zich willen verdiepen in de Lichtenberger Methode. Vaak zijn stemproblemen of spanning in het lichaam aanleiding voor het volgen van een serie lessen. De methode is geschikt voor zowel klassiek als lichte muziek.
De lessen duren één uur en vinden plaats op de Koningin Marialaan 2 in Den Haag.
Studiedagen en workshops
De studiedagen zijn opgebouwd uit individuele lessen, waarbij de deelnemers de lessen van elkaar bijwonen. Door aandacht voor het individuele proces komt de methode het best tot z'n recht. Daarnaast draagt het toehoren bij aan de ontwikkeling van de eigen waarneming en bewustwording van klank, wat het zingen ten goede komt
Tijdens de workshops wordt met en in de groep gewerkt. Dit in tegenstelling tot studiedagen waarin het individuele werk centraal staat. Er wordt dus veel gezongen én met elkaar gewerkt. Stimulaties zijn het uitgangspunt, waardoor je beter zicht krijgt op deze bouwstenen van de methode.
Zie Agenda voor de komende studiedagen en workshops.
Studiedag op uitnodiging
Je kan ook zelf een studiedag organiseren, bijvoorbeeld voor je eigen zangleerlingen. Maarten verzorgt de lessen voor een vast bedrag per deelnemer. Hierdoor is het financieel risico voor jou als organisator beperkt.
Workshop op maat
Een workshop op maat kan worden verzorgd voor groepen van 4 tot 30 personen, met een duur van 1 tot 4 uur. Hieronder vind je enkele voorbeelden.
Een serie van vier korte workshops voor codarts in het kader van een Minor, 2012. Zangers, klassiek en lichte muziek, én instrumentalisten maakten kennis met de Lichtenberger Methode.
Workshop Lichtenberger Methode voor de Nederlandse Vereniging van Zangpedagogen, maart 2010. Korte algemene inleidende workshop van één uur. Groepswerk gecombineerd met enkele individuele 'voorbeeld'-lessen. Afsluitende paneldiscussie met andere workshopleiders.
Workshop als onderdeel van de studiedag 'Lijfwerk en filosoferen', georganiseerd door Het Nieuwe Trivium, 2011. Over de relatie tussen waarnemen en filosoferen.